Saturday, March 29, 2008

Voltooid

Dit schilderij is voltooid en gevernist, nu nog een lijstje er omheen en het is klaar voor tentoonstelling.

Aan het werk


Het is niet zo'n goede foto, maar dit is een afbeelding van het werk waar ik nu mee bezig ben. Het is begonnen als een studie voor een winterlucht. Misschien dat ik de bergen nog ga uitwerken maar misschien laat ik het ook zo. Ik ben van plan nog een mens in het landschap te schilderen maar dat weet ik ook nog niet zeker. Misschien is het schilderij wel af..

Saturday, March 22, 2008

Kopie


Een kopie van een schilderij dat ik eerder maakte. De afmetingen van beide werken zijn gelijk, het origineel is in olieverf, de kopie in acrylverf.

Bijna voltooid!!


Een schilderij waarop de oude Gerhard Richter peinzend naar een groot werk van mij kijkt, met veel contrast tussen de grijze ruimte waar Richter in zit en de bruine Caravaggio-achtige slordige stijl van het schilderij in de ruimte... Het is natuurlijk nog lang niet af, maar het idee begint al een beetje uit de verf te komen. Ik geloof dat ik tot nu toe wel tevreden ben. Richter heeft in zijn eigen atelier in Keulen een sofa waar hij wieltjes onder heeft gemonteerd zodat hij kan rijden, die wieltjes moet ik nog even schilderen. Richter moet op dit schilderij natuurlijk heel realistisch worden weergegeven om het contrast met het schilderij waar hij naar kijkt een beetje te benadrukken.
Ik merk dat ik het grappig vind om dingen heel erg overgedimensioneerd weer te geven, of althans de suggestie van overgedimensioneerdheid te wekken. Het schilderij is ongeveer 100x150 cm, maar komt veel groter over.

Saturday, March 15, 2008

Nieuwe blog

Tsjek mijn tweede blog, die gaat over mijn andere bezigheid:
http://studiolenin.blogspot.com/
Hij is nog maar net begonnen, maar zal wel groeien.

In het Atelier


Hier zijn Annemarie en haar broer Kees in mijn atelier. Kees heeft een geestelijke handicap maar welke dat is weet ik niet. Hij heeft wat aanmoediging nodig, maar als hij eenmaal op stoom is dan is hij nauwelijks meer uit zijn concentratie te halen. Annemarie en ik hadden wat voorwerk gedaan maar dat heeft hij volledig naar zijn hand weten te zetten door cirkels met verschillende kleuren krijtjes. Na inlijsten is het net echt.