Monday, September 23, 2013

Kunst Culinair Voor wie houdt van moderne kunst en culinair genieten

Vrijdag 1 november 2013, 18:00 – 22:00 uur
deel 1, “De geboorte van de abstracte kunst“
De geheimen van de abstracte kunst worden onthuld
wat is eigenlijk abstracte kunst? Waarom bestaat abstracte kunst 
en wie waren de pioniers? Is het zo, zoals sommigen beweren, dat 
abstracte kunst ook door kinderen kan worden gemaakt, of is er iets 
anders aan de hand? Hoe moet je nou eigenlijk naar abstracte kunst 
kijken? Wat is het verschil tussen Europese en Amerikaanse 
 abstractie?
Vrijdag 22 november 2013, 18:00 – 22:00 uur
deel 2, “Over conceptuele kunst”
De geheimen van de conceptuele kunst worden onthuld
wat is conceptualisme en waar komt het vandaan? Wie zijn 
de pioniers van de conceptuele kunst? Wat moet je er eigenlijk mee? 
Wat zijn happenings en performances, en hoe zou je die kunnen 
bekijken? Wat is de rol van approprianisme en conceptualisme 
in het postmodernisme? En daarna?
Vrijdag 10 januari 2014, 18:00 – 22:00 uur:
deel 3, “Hedendaagse kunst na het postmodernisme”.
De geheimen van de actuele kunst worden onthuld: wat gebeurt 
er op dit moment, de afgelopen tien tot twintig jaar? Hoe zit het met 
fotografie? Zijn er nog scholen die realistisch schilderen? Wat zijn 
de uitwassen en hoe kun je die bekijken?

Door:
Jacob van der Linden, kunsthistoricus en filosoof
Beike Grosfeld, culinair enthousiasteling, tekenaar/schilder
Adres: Bisschop Janssenstraat 4a, in de oude bakkerij
Kosten: € 35,= voor één avond of 90,= voor drie avonden culinair
en cultureel genieten.
Aanmelden:
Door overmaking van het gewenste bedrag op 
ING rek. nr. 2769388 t.n.v. Beike Grosfeld, o.v.v. 
“Kunstculinair” en de gewenste 
cursus data/datum.

Vragen? Stuur een mail naar….
Inhoudelijke informatie: Jacob van der Linden
blamkol@hotmail.com
Praktische informatie en zaken waarmee wij rekening moeten 
houden m.b.t. het menu: Beike Grosfeld
 beikegrosfeld@gmail.com



No comments: